Flyktingströmmar och oro i världen – välgörenhet är viktigare än någonsin. 21 Grams och Direktreklam-producenten Edita Bobergs samarbetar för att det ska bli ännu mer pengar till akut hjälp. För med postsorteringssystemet Winjet från 21 Grams sänker Edita Bobergs portokostnaden för välgörenhetsorganisationer med upp till 15 procent.

Edita Bobergs är ett av Sveriges största företag när det gäller produktion av direktreklam, DR och adresserad direktreklam, ADR. Edita Bobergs handskas med tre miljoner utskick i veckan. 150 miljoner utskick om året. Det blir mycket pengar i porto, det. Men lite mindre tack vare det samarbete Edita Bobergs har med 21 Grams.

”Vi har jobbat ihop i fem år och jag är mycket nöjd”
Anders Näslund.

Edita Bobergs har ett flertal välgörenhetsorganisationer som kunder, vilket innebär att de i en del fall både producerar och distribuerar utskicken där organisationer ber oss skänka pengar. Edita Bobergs använder en mjukvara från 21 Grams som heter Winjet, ett postsorteringssystem som blixtsnabbt bearbetar den adressfil Edita Bobergs matar in i systemet.

Winjet hittar kombinationen av den billigaste postoperatören och så lågt porto som möjligt. Kort sagt: Winjet från 21 Grams letar upp den snabbaste och billigaste brevbäraren. Ekvationen är ju enkel och känns i hjärtat: sparade pengar för välgörenhetsorganisationer betyder mer pengar för människor som flyr från krig, som inte kan äta sig mätta eller behöver tak över huvudet om det så bara är ett tält.

”Det känns bra att kunna hjälpa till. Min tioåriga dotter sa till mig häromdagen: ’Pappa, jag trodde du bara satt och lekte vid datorn på jobbet. Men när du är där hjälper du ju faktiskt till att samla in pengar så människor får hjälp’. Då blev jag stolt”, säger Anders Näslund.

Hur tycker du samarbetet med 21 Grams fungerar?

”Folket på 21 Grams är kommunikativa och knappast stelbenta. Snarare snabbfotade. Trots att företaget växt enormt tappar de aldrig fokus på sina kunders behov. Varje kund är viktig”.

Vill du veta mer om samarbetet med Edita Bobergs?

Hör gärna av dig till oss för att få reda på hur vi kan hjälpa dig optimera er produktion.

Maila Stefan Ring Stefan